top of page
children_table.jpg

Zorg en Opvang

In ons twintig jaar bestaan hebben we duizenden kinderen tijdelijke opvang geboden. Sommigen blijven altijd een deel van onze liefdevolle familie.

Opvang voor
kinderen in nood

Kids' Shelter

In Uganda worden duizenden kinderen per jaar het slachtoffer van misbruik, geweld en familieruzies of zijn getuige van een misdrijf. Opvang vanuit overheid is vaak onvoldoende. Wij bieden een veilige schuilplaats, medische zorg en een plek om kind te zijn – totdat een veilige terugkeer naar familie mogelijk is.

Het Kids's Shelter programma ondersteunt het werk van de Ugandese politie en kinderbescherming, maar Noah's Ark moet alle kosten dragen. Dit kunnen we niet zonder uw hulp. Helpt u mee redden?

Zij zijn geholpen:

Daisy 10249_2022A-photo_edited.jpg
Rahim* en Saalima*
Mabrooka* en haar twee kinderen verlieten hun huis toen de vader van het gezin opeens al hun bezittingen begon te verkopen: de geiten, koeien en zelfs hun bed. Toen Mabrooka* er iets van zei werd zij door haar man geslagen. Ze zijn een paar dagen bij ons op adem gekomen voordat we hen naar andere familieleden hebben overgebracht, mét voedselpakket.
Daisy 10249_2022A-photo_edited.jpg
Jeremiah
Nadat Jeremiah geboren was bleven hij en zijn moeder vijf dagen in het ziekenhuis wachten tot iemand hen kwam ophalen, maar er kwam niemand. Jeremiah raakte in die korte tijd een halve kilo kwijt. De politie zocht naar de vader maar zonder success. Wij hebben Jeremiah behandeld en samen met mijn moeder weer terug naar huis gebracht.
Daisy 10249_2022A-photo_edited.jpg
Esther
Iemand beloofde Esther's ouders dat hij wel voor haar schoolgeld zou betalen. Ze werd echter ver weg van haar huis aan het werk gezet als huishoudmeisje, tegen haar zin. Nadat Esther bij de politie aanklopte hebben wij haar weer terug gebracht naar huis.
Kids' Sheter
pita-care.jpeg

Lukas 9:48

"Wie dit kind ontvangt in Mijn Naam, die ontvangt Mij"

Kinderhuis

Een nieuwe familie

Wij nemen kinderen op die blijkbaar ongewenst waren: achtergelaten op een vuilnisbelt, in een latrine gegooid of in de handen van een vreemde gedrukt. Van veel kinderen weten we niet eens hun eigen naam: er is niets over hun bekend. Geen spoor van hun familie.

 

Samen met de politie en kinderbescherming gaan we op zoek naar familieleden, helaas soms zonder enig resultaat. Dan wordt Noah's Ark hun nieuwe thuis, waar ze deel worden van onze liefdevolle familie en ontfermen we ons over hen totdat zij op hun eigen benen kunnen staan.

bottom of page