top of page

Ondervoeding

Ondervoeding

doelbedrag

opgehaald

Voorkomen is beter dan genezen

Ondervoeding is vaak het gevolg van armoede, maar onwetendheid en een ongevarieerd dieet spelen ook een grote rol. Daarom trekken we de wijde omgeving in om in dorpen, scholen en andere gemeenschappen voorlichting te geven. We vertellen over de gevaren van ondervoeding, de signalen om het te herkennen en wat men kan doen om ondervoeding tegen te gaan met een gevarieerder dieet. Er is een groot geloof dat er geen behandeling mogelijk is tegen ondervoeding, en veel andere ziekenhuizen sturen ondervoede kinderen weg. Daarom doen we vaak een beroep op oud-patiëntjes en hun ouders om hun verhaal te doen.


Behandeling in onze kliniek of thuis

Als voorkomen niet meer kan dan starten we een behandeling met therapeutische pindapasta of melkpoeder en begeleiding voor de ouders of verzorgers. Zij komen dan een paar keer per maand langs voor controle. Als een kind ernstig ondervoed is en nog meer aandacht nodig heeft dan nemen we hem of haar op in ons ondervoedingscentrum. Zo houden we de voortgang extra in de gaten en kunnen we de ouders of verzorgers nog meer training geven.

Voedselpakket

Veel families met een ondervoed kind leven van een laag inkomen. Regelmatig sturen we de ouders of verzorgers ook naar huis met een voedselpakket met onder meer suiker, rijst bonen en bloem. Dit geeft hen een extra steuntje in de rug en komt ten goede aan de hele familie.

bottom of page