top of page
nh-sponsor-me

Duizenden kinderen kunnen niet naar school.

Helpt u één van hen?

U helpt mee vanaf
€22,50 per maand

Het Probleem

Voor veel kinderen is naar school gaan een verre droom: hun ouders, die vaak zelf geen kans hebben gehad om naar school te gaan, hebben geen stabiel inkomen. Het gezin overleefd door het verbouwen van  wat groente maar de opbrengst hiervan is nauwelijks genoeg om in hun basisbehoeften te voorzien. Veel kinderen wonen bij hun grootouders die zelf weer afhankelijk zijn van steun van familieleden.

Geld voor school is er simpelweg niet.

Wat wij met uw hulp kunnen bieden

Onze school, New Horizon, volgt het nationale curriculum van Uganda een geeft extra aandacht aan andere gebieden zoals praktische vaardigheden, gezondheid en sport en spel. Onze school kijkt naar de groei van de individuele leerling en niet alleen naar het behalen van de beste rapportcijfers. Door sponsor te worden maakt u het volgende mogelijk voor een kind uit een kansarm gezin. U helpt mee vanaf €22,50 per maand.

circle_education.png

Kwaliteitsonderwijs volgens het Ugandese curriculum met extra aandacht vanaf de kleuterschool tot en met het voortgezet onderwijs.

circle_home_supplies.png

Schoolspullen die nodig zijn voor school zoals schriften en sportkleding. Ook hebben we een uitgebreide bibliotheek met duizenden leesboeken.

circle_meal.png

Een warme en voedzame lunch, elke schooldag. Voor veel kinderen uit arme gezinnen is dit vaak de enige substantiële maaltijd van de dag.

circle_medical.png

Behandeling in onze kliniek voor veel voorkomende ziekten zoals malaria en tyfus. Ook lichten we onze leerlingen voor over gezondheid.

Deze kinderen wachten op een sponsor.

Als sponsor ontvangt u één tot twee keer per jaar een foto en brief van uw sponsorkind. Zo kunt u zijn of haar groei en ontwikkeling jaar na jaar blijven volgen. Het is ook mogelijk om een kaartje, brief of een klein pakketje naar uw sponsorkind op te sturen.

Simon Peter

Basisschool

Het lukt mijn ouders niet om schoolgeld te betalen.

Daisy 10249_2022A-photo_edited.jpg

Jonathan

Voortgezet- en beroeps onderwijs

Jonathan woont bij zijn alleenstaande moeder. Zij verkoopt groente vanuit een klein kraampje en leeft zo van dag tot dag. Help Jonathan om verder te kunnen.

Daisy 10249_2022A-photo_edited.jpg

Fatiha

Basisschool

Nadat mijn huis afbrandde moesten we helemaal opnieuw beginnen.

Daisy 10249_2022A-photo_edited.jpg

Peter

Voortgezet- en beroeps onderwijs

Peter's moeder liet hem achter bij zijn oma. Zij zorgt, zonder inkomen, al jaren liefdevol voor haar kleinzoon.

Daisy 10249_2022A-photo_edited.jpg

Er zijn nog veel meer kinderen die op een sponsor wachten. We werken hard om hen op deze pagina aan u voor te stellen.

kinderen
bottom of page